Er waren al tekenen dat het consortium van Force India oprichter Vijay Mallya in serieus financiële problemen zou verkeren. Al in 2011 waren er al diverse signalen dat Vijay naarstig op zoek was naar geld en investeerders om zijn imperium staande te houden. Er zijn nu signalen dat onder andere Kingfisher Airlines wel eens het eerste bedrijf zou zijn dat bankroet zou kunnen gaan.

Vijay Mallya schijnt nu echt financieel in zwaar weer te verkeren. Zijn Kingfisher luchtvaartmaatschappij heeft een hoop geld geleend, en de crediteuren zijn ontevreden over hun vooruitzichten op terugbetaling.

Mallya kon de boel een lange tijd rekken, omdat zijn brouwerijen mooie cijfers blijven vertonen. Maar inmiddels is de aandacht ook op die bedrijven gericht. Enkele schuldeisers hadden geopperd dat Vijay dan [een deel] van zijn brouwerijen zou kunnen verkopen, om te voldoen aan de schulden. In ieder geval kan de Indiër, de zelfbenoemde “King Of Good Times“, niet meer leunen op [boekhoudkundige] trucjes.

Mallya’s crediteuren eisen nu dat hij een duidelijk toekomstplan presenteert, inclusief zekerstellingen. Als dit niet naar tevredenheid gebeurt, gaan ze zich beraden over hun stappen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *