Luca di Montezemolo krijgt het weer op zijn heupen. De president van het Italiaanse sportwagenfabrikant sluit niet uit dat de Formule 1 in de toekomst verder moet zonder Ferrari.

De president van het Italiaanse merk is niet te spreken over de richting die de sport opgaat. Ik denk aan een grap als ik hoor dat we mogelijk met elektrische motoren gaan rijden., aldus de kritische president.

Sinds de bevriezing van het motorenreglement zijn teams niet meer vrij hun krachtbron te ontwikkelen. Dat is di Montezemolo tegen het zere been. Het is risicovol dat het in de Formule 1 niet meer om technische ontwikkelingen draait., vertelt hij tegenover CNN.

Di Montezemolo kan zich zelfs voorstellen dat de Italianen zich ooit helemaal terugtrekken uit de koningsklasse van de autosport, al beseft hij dat het de toekomst van de Formule 1 geen goed zal doen.

Voorlopig is er niets aan de hand, maar je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt. Dat hangt ook van de koers van de sport af. Als ik hoor dat we misschien met elektrische motoren gaan rijden, dan hoop ik maar dat het een grap is. Dat heeft niets met de Formule 1 te maken. Het wekt geen emotie op en is geen sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.