Coureur Robin Frijns heeft via Twitter ontkend dat hij gezegd heeft dat een rijder in het opleidingsprogramma bij Red Bull als een hond behandeld wordt. Het ANP bracht gisteren deze opmerkelijke uitspraak van de kampioen in de World Series by Renault naar buiten.

Frijns neemt vandaag en donderdag deel aan de Young Driver Test in Abu Dhabi. Vandaag test hij voor Sauber, terwijl hij donderdag voor Red Bull Racing test. De Nederlander zei tweemaal nee voor een plaats in het opleidingsprogramma. De reden hiervoor is dat hij het programma niet bij zich vindt passen, je daar niet echt fair behandeld wordt’ en dat je weinig inspraak hebt in welke raceklasse je wilt gaan rijden.

Dat klinkt inderdaad heel anders, dan dat RBR talenten als honden zou behandelen. Maar het is niet de eerste keer dat de talentprogramma van Red Bull in een negatief licht wordt gezet. In het artikel “De jacht op de nieuwe Superster” in ons e-magazine kun je tevens de meningen van andere gedumpte rijders lezen, die door Red Bull [lees Helmut Marko] terzijde werden geschoven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.