Robin Frijns en Giedo van der Garde hebben op de eerste dag van de junior – test in Abu Dhabi een goede indruk achter gelaten. Robin Frijns reed vandaag voor het eerst in de Sauber, Van der Garde testte voor Caterham.

Kevin Magnussen zette in de McLaren de snelste tijd neer, voor Felix Da Costa in de Red Bull. Frijns reed voor het eerst serieus Formule 1 en werd knap vierde. Met een tijd van 1.43.775 zou Frijns zich zaterdag 0,2 seconde achter vaste Sauber – coureur Kamui Kobayashi gekwalificeerd hebben. Sauber liet via een persbericht weten tevreden te zijn over Frijns.

Pfoe, een zware dag, meteen 78 ronden, aldus Robin Frijns. In het begin voelde ik het nog niet zo maar rond het middaguur voelde ik mijn nek plotseling. Het was mijn eerste echt dag in een Formule 1 – auto met Pirelli banden. Sauber heeft me vanmiddag laten rijden op de verschillende compounds om goed kennis te maken met de banden. Dat valt niet mee, ik moet nog veel ervaring op doen. Ik had het gevoel dat hoe ik voorzichtiger ik reed hoe nerveuzer de auto werd. In mijn snelle ronden op softs maakte ik een klein foutje, er zit dus nog meer in!

Frijns rijdt morgen niet, dan komt de vaste testcoureur Esteban Gutiérrez in actie. Frijns rijdt woensdag voor Red Bull, deze test krijgt hij omdat hij kampioen werd in de Renault World Series.

Van der Garde richtte zich op een serieuze aerodynamische test voor Caterham.
Het team is tevreden over vandaag en ik voel me goed na deze dag. Het is goed na de mislukte vrijdagsessie om hier nu kilometers te maken. Het helpt mijn relatie met het team op te bouwen. Ik denk dat we de set – up nog wat kunnen aanpassen aan mijn rijstijl. Maar dat is voor morgen, dan gaan we ook verder met testen van enkele nieuwe onderdelen en de aerodynamica.

1. Kevin Magnussen McLaren 1.42'651''' 40
2. Ant. Felix Da Costa Red Bull 1.42'717''' 79
3. Gary Paffett McLaren 1.43'407''' 44
4. Robin Frijns Sauber 1.43'775''' 78
5. Nicolas Prost Lotus 1.44'194''' 55
6. Luiz Razia ToroRosso 1.44'691''' 67
7. Giedo vd Garde Caterham 1.45'936''' 57 

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.