Er verschijnen de laatste uren steeds meer onbevestigde berichten op het internet die melden dat Ma Qinghua voor 2013 bij HRT getekend heeft. Volgens Chinese media maakt Ma het bericht vanmiddag wereldkundig op een persconferentie in Shanghai. Ma, die voor HRT al de vrijdagochtendsessies reed in Monza, Singapore en Abu Dhabi, zal waarschijnlijk Narain Karthikeyan vervangen.

Ma Qinghua zou de eerste Chinees kunnen worden die daadwerkelijk zijn Formule 1 – debuut gaat maken. Tijdens de vrijdagsessies kwam Ma Qinghua steeds seconden tekort ten op zichten van teamgenoot Pedro de la Rosa. Ma Qinghua zou echter over een grote zak geld uit China beschikken die HRT momenteel meer dan hard nodig heeft.

Update
Inmiddels heeft HRT het bericht ontkent, volgens het team heeft Ma Qinghua nog niet getekend voor 2013. Wel was er een persconferentie in Shanghai die werd georganiseerd voor Chinese media. Op deze persconferentie heeft Ma Qinghua de wens uitgesproken om in 2013 voor HRT te willen racen. Volgens HRT is hij daarbij door Chinese media verkeerd geciteerd.