Als je crasht in Indianapolis kan je rug het zwaar te verduren krijgen, zo bleek gisteren nog maar is. Ook al staat er een nieuw soort muur die veiliger zou moeten zijn dan een gewone betonnen muur. Vorig seizoen crashtte Ralf Schumacher zwaar in de muur tijdens de Grand
Prix van USA, gisteren was het de beurt aan Larry Foyt en Bruno Junqueira.

In de 18de ronde van de 200 ronden durende 500 mijl van Indianapolis begon de wagen van Foyt te slippen en de Amerikaan raakte de muur onder een hoek van 90�. Foyt kreeg door de klap een kleine breuk on de onderrug en mag voor alle veiligheid de nacht doorbrengen in het Methodist Hospital in Indianapolis.

Voor Bruno Junqueira liep het iets slechter af. Toen hij in de 77ste ronde A.J. Foyt IV wou dubbelen, raakten de twee elkaar en Junqueira spinde 180� rond. Foyt kon doorrijden met weinig schade, maar Junqueira kwam zijdelings tegen de muur waarbij de Braziliaan een hersenschudding en twee breuken ergens in de rug opliep. Vandaag wordt Junqueira geopereerd. Wat de gevolgen zullen zijn voor het NewMan Haas-team en het CART-kampioenschap voor Junqueira is nog onduidelijk.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter