Er zijn de laatste weken heel wat geruchten geweest rond BMW. De Duitse autobouwer zou immers motoren gaan leveren aan Sauber, en volgens sommigen zelfs het hele team overnemen om Williams achter zich te laten. De Beierische Motorwerke vinden namelijk dat het tijd wordt dat ze scoren, en het maakt niet uit met welk team dat zou gebeuren.

Mario TheissenZoals gisteren gemeld op deze site, is er dinsdag een bestuursbijeenkomst van BMW, die zou moeten beslissen waar het heen moet. Mario Theissen, BMW’s motorsportdirecteur, heeft echter al laten verstaan dat de band met Williams zal blijven: “We concentreren op de samenwerking met Williams. We willen samen met hen een sterk seizoen hebben, en ik verwacht dat onze relatie zal voortgaan na het einde van het seizoen.”

Die verwachting krijgt hij zeker omdat Williams en BMW al samenwerken voor volgend seizoen. “Het neemt zeker heel wat tijd in beslag om aan te passen aan een ander pakket, en ik kan zeggen dat we al heel hard werken aan het pakket voor volgend jaar, met de wagen en de motor.” De meeste teams zullen waarschijnlijk vroeger dan anders beginnen samenwerken met de motorenbouwer, omdat volgend jaar 2.4 liter V8-motoren gebruikt zullen worden in plaats van de huidige 3 liter V10’s. BAR-Honda heeft zelfs al getest met de nieuwe motor.

Theissen is ook blij met de vooruitgang die Williams al gemaakt heeft gedurende het seizoen. In Monaco stonden beide rijders op het podium, en ook vandaag zullen ze in de top-3 starten en zeker gaan voor podiumplaatsen en zelfs de zege.

Maar dan blijven er nog de geruchten in verband met Sauber. Sauber krijgt momenteel motoren van Ferrari, maar dat voordeel verliezen ze omdat Ferrari al een overeenkomst heeft met Red Bull voor volgend jaar. Daarom heeft teambaas Peter Sauber z’n oog laten vallen op BMW.

En Mario Theissen bevestigt de plannen: “We hebben in het begin van het seizoen gezegd dat we bereid waren een tweede team van motoren te voorzien vanaf volgend seizoen, en een beetje daarna begonnen de onderhandelingen met Sauber.”

“Aanvankelijk waren we ook nog in gesprek met Red Bull, maar nu is het alleen Sauber,” ging Theissen verder. “We bediscussi�ren de situatie en ik verwacht dat we dat binnen de maand juni zullen doen, om tegen eind juni waarschijnlijk een beslissing te nemen over wat we zullen doen.”

Geen van beide teams, noch Williams, noch Sauber, zou een voorkeursbehandeling krijgen. “We zullen proberen twee verschillende ontwerpsspecifiacties te vermijden, maar het zou kunnen dat je op verschillende momenten avontuurlijkere dingen meemaakt met de wagens die je op de grid hebt. Maar dat gebeurt nu eenmaal altijd.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter