Norbert Haug, de sportief directeur bij Mercedes, heeft McLaren gewaarschuwd dat het team niet op zijn lauweren mag rusten tijdens de Grote Prijs van Europa.

Kimi Raikkonen won overtuigend de laatste twee Grote Prijzen, en etaleerde zichzelf als de uitdager van WK-leider Fernando Alonso. Haug eist dan ook van McLaren opperste concentratie om ook dit weekend de overwinning mee naar huis te nemen.

“Je weet nooit wat een race zal brengen. Er zijn telkens een vijftal rijders die kans maken op de zege, maar enkel de sterkste staat op P1. Toen we in 1998 en 1999 de wereldtitel veroverden, was er enkel Ferrari dat ongeveer even sterk was. Maar nu zijn er veel meer.”

“We hebben een betere wagen dan in het begin van het seizoen, en als we 100% geconcentreerd blijven, en doen wat we zeggen, dan hebben we alles om races te winnen.”

McLaren-rijder Alex Wurz was in de eerste twee vrije trainingen de snelste rijder, maar in de derde training vanmorgen moest McLaren de snelheid aan Renault laten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter