Financieel gezien krijgt Ferrari enkele rake klappen. De reden ligt bij het zakken van de waarde van de Amerikaanse dollar t.o.v. de euro. De Amerikaanse markt is een groot afzetgebied voor de sportwagens uit Maranello. Echter door deze koersdaling, worden de wagens met het steigerend paard aan dalende prijzen afgezet, vaak zelfs met verlies. De zakkende dollar heeft niet alleen zijn weerslag op de verkoopsafdeling van Ferrari, maar ook op het Ferrari F1 team, aangezien de sponsors in dollars betalen.

Luca di Montezemolo, topman bij Ferrari, beraadslaagt zich momenteel over hoe ze deze crisis zullen aanpakken. Momenteel wacht hij de situatie nog even af, hopend op spoedig beterschap. De ironie wil nu juist dat Ferrari vorig jaar een recordaantal sportwagens op de Amerikaanse markt kon verkopen, namelijk 13% meer als in 2002. Daarenboven kon de Montezemolo nog �ns duizend Maserati�s kwijt geraken aan de ‘yankees’. Een mooi resultaat, aangezien de exclusieve wagens met de drietand in 2002 een comeback deden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Dit nieuws komt erg ongepast, nu de Amerikaanse Ferrari-importeur zijn 50 jaar importeurschap viert op het salon van Detroit. Speciaal voor dit jubileum krijgen alle geleverde Ferrari�s een uniek en klassiek Ferrari-logo in het interieur, een geschenk van di Montezemolo aan de Amerikaanse importeur. Het jubileum is trouwens de reden waarom de wereldpresentatie van de nieuwe 612 Scaglietti in Detroit wordt gehouden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter