Er was gisteren volop Formule 1 geweld te zien in Rusland. In de hoofdstad Moskou waren Ferrari, Ferrari, en Lotus Renault present. De teams kwamen naar de vierde editie van Bavaria City Racing Moscow, opnieuw was er een stratencircuit aangelegd rondom het Kremlin. Voor de teams kwamen Jenson Button, Giancarlo Fisichella, en Karun Chandock in actie. De publieke belangstelling was in Moskou volgens Bavaria zeer groot.

Fantastisch om voor zoveel mensen te rijden, aldus Button. Het circuit is wat uitdagender opgezet als vorig jaar. Jammer genoeg was het circuit wat vochtig waardoor we niet voluit konden gaan. Maar we hebben het publiek zeker kunnen trakteren op een mooie show.

1300 kilometer zuidelijker, in de Russische badplaats Sochi, kwamen Red Bull en Virgin in actie. In Sochi mochten thuisrijder Vitaly Petrov en Timo Glock het publiek vermaken. Petrov werd dit jaar de eerste Rus die in de Formule 1 op het podium stond. Vanaf 2014 zal de Formule 1 definitief naar Rusland komen, dan krijgt Sochi haar eigen Grand-Prix. Momenteel wordt al de eerste hand gelegd aan het 160 miljoen Dollar kostende circuit.

By peter