Onlangs berichtten wij u dat HRT werd overgenomen door investeringsbedrijf Thesan. De overname, naar verluidt voor 29 miljoen dollar, laat eigenaar Jose Ramón Carabante zonder controlerend belang in het Spaanse team.

GPPits dook even naar de achtergrond(en) van het bedrijf.

Jose Ramon Carabante verkocht zoals eerder gemeld, een controlerend belang van Hispania Racing Team (HRT) aan de Spaanse beleggingsonderneming Thesan Capital, die tevens sterke banden hebben met de Japanse financiële conglomeraat Nomura Group.

Thesan Capital is opgericht in 2008 als een platform voor ‘private equity’ investeringsmogelijkheden in ondernemingen, samen met mede-investeerders [Nomura] die geïnteresseerd zijn in de Iberische markt.

Thesan Capital richt zich op kansen in alle sectoren, met een algemene aanpak. Het bedrijf kijkt verder dan potentiële “start-ups”.

Het voert investeringen in een controlerende rol, zowel in bedrijven met een solide basis die een sterke strategische herschikking willen koppelen aan een operationele en/of financiële herstructurering en in de traditionele LBO’s (’leveraged buy-outs”) met eigen vermogens ter waarde van meer dan 50 miljoen euro, in publieke en private schulden, door middel van haar alliantie met Pamplona Capital Management. Het bedrijf heeft ruime ervaring in complexe en bijzondere situaties.

Thesan Capital beschouwt de overname van HRT, omdat zij perspectief van groei ziet en heeft als doel voorgehouden “de versterking van het strategisch management van de groep en het F1-team verder naar voren te brengen op de grid”.

Met de overname is ook een verhuizing naar Spanje gemoeid, ook al is het team officieel in Murcia gevestigd. Nu is het team onderbracht in het autosportbedrijf van Colin Kolles te Greding, Duitsland. Voorlopig lijkt Kolles betrokken te blijven bij het team totdat Hispania Racing de plannen voor een eigen basis in Spanje op een rijtje heeft.