Na Williams heeft nu ook Force India met de FOTA gebroken. Het Indiase team heeft verbindt geen voorwaarden aan haar inschrijving, iets wat de FOTA-teams wel hebben geaan. Vanwege commerciële verplichtingen heeft Force India die verplichtingen naar eigen zeggen moeten laten vallen, en het team is daarmee het tweede team, van het huidige veld, dat zich voor 2010 heeft aangemeld.

De teams die in de FOTA verenigd zijn willen dat er een nieuw Concorde Agreement wordt ondertekend tot 2012. Ook wil de organisatie van teams dat er in 2010 wordt gereden onder de regels van dit jaar, zonder budgetlimiet. FIA-president Max Mosley liet eerder al weten dat dit niet bespreekbaar is, en dat de teams maar een nieuwe kampioenschap moeten oprichten als ze het niet eens zijn met de regels van de FIA.

In een verklaring liet het team weten: Ondanks dat Force India in grote lijnen akkoord is met de standpunten van de FIA hebben commerciële belangen ervoor gezorgd dat het team zich zonder voorwaarden heeft verbonden met de FIA. Dit is op een voor alle partijen op transparante wijze gebeurd. De details van de positie van het team (binnen de FOTA, red.) worden nu besproken door Vijay Mallya en vice-voorzitter van de FOTA John Howett. Tot dan zal het team niet verder reageren.