Het lijkt er steeds meer op dat Max Mosley niet van plan is om compromissen te sluiten in de budgetlimiet soap. Daarin voelt de FIA president zich ongetwijfeld gesterkt door de vele inschrijvingen voor 2010. Na Ferrari baas Stefano Domenicali heeft nu ook Renault opperhoofd Flavio Briatore echter openlijk vraagtekens gezet bij de regen aan nieuwe aanmeldingen.

Het is natuurlijk een slechte zaak voor de sport als volgend jaar BMW, Toyota of Renault er niet meer bij is. Dan moeten we maar hopen op mensen als Gascoyne of Campos, met alle respect. Dat lijkt mij geen goede zaak, aldus Briatore. Ik denk dat het erg slecht is voor de sport dat dit soort teams zich inschrijven. Zeker nu we bezig zijn om nieuwe bedrijven en sponsoren te lokken.

De Italiaan in Franse dienst vind dat de huidige teams meer respect verdienen: Laten we eerlijk zijn; zonder de steun van Mercedes zou Brawn geeneens een motor hebben gehad. Renault zit 20 jaar in deze sport, Ferrari al 60 jaar. Er is niets mis met nieuw bloed, maar het moet wel goed gebeuren.

Kijk naar Brabham. Ze hebben zich zojuist ingeschreven maar nu al zijn er ruzies gaande met de familie. Het is geen team, maar een lege huls. Briatore denkt dat Mosley in paniek is geraakt na het plotselinge afhaken van Honda en de economische crisis. Het is onzin om daardoor maar een aantal Formule 3 teams de Formule 1 in te lokken. Honda is weg, de rest is er nog. En als alles normaal gaat, is iedereen er volgend jaar nog steeds bij.

By peter