Giancarlo Fisichella ging na een aanrijding met David Coulthard over de kop, maar Felipe Massa wist een vijfde plek in de wacht te slepen. Spektakel, frustratie en tevredenheid vanuit het Sauber kamp.

“Ik ben zeer teleurgesteld vandaag. Ik had een goede start, maar toen Sato’s motor ontplofte kon ik helemaal niks meer zien. Barrichello en Montoya zaten voor me, en toen was er plots een McLaren. Waarom die daar was weet ik niet, maar toen was er een knal en ik lag ondersteboven. De wagen absorbeerde de aanrijding, en ik bleef in de cockpit zitten tot het stil werd om een ongeluk te vermijden. Ik ben OK, maar zeer gefrustreerd want we konden vierdes worden vandaag.”

Wist Fisico achteraf te vertellen.

“Het enige wat ik op de plek van het ongeval zag was veel rook en rommel op de baan. Tegen het einde waren mijn banden afgesleten, net op het moment dat da Matta dichterbij kwam. Ik ben blij dat ik het team verder heb kunnen helpen, zeker na Giancarlo’s ongeluk. Gelukkig heeft hij niets.”

Aldus Massa.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter