Giancarlo Fisichella, winnaar van de eerste GP in Australi� kwam de voorbije drie races niet aan de eindstreep. Komend weekend is de Italiaan vastberaden om daar verandering in te brengen.

Fisichella: “Ik ben al een tijdje in de F1 en weet dat je positief moet blijven. Het is wel heel frustrerend voor mij, maar ik weet dat mijn problemen aan de andere kant het team ook verder hebben geholpen. Ik had een probleem met de voorvleugel in Maleisi�, het team heeft dat dan opgelost en sindsdien hebben we er geen last meer van. We hebben lessen kunnen trekken uit mijn probleem met de motor in Bahrein en dat stelde Alonso in staat om de race uit te rijden in Imola. We hebben nu dus een snellere en betrouwbare wagen en ik hoop zo snel mogelijk weer punten te behalen.  “

De Italiaan kijkt uit naar komende GP: “Het circuit ken ik zeer goed, aangezien we daar duizenden kilometers hebben getest tijdens de winter. Welke afstelling we gaan gebruiken weten we dus nu al. Omdat je er agressief moet kunnen mee omspringen is het uiterst belangrijk om een stabiele wagen te hebben. Het is een heel zware baan voor de banden.  “

Fisichella is in ieder geval supergemotiveerd om zoveel mogelijk punten te behalen komende zondag.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!