Bandenleverancier Michelin beleeft een uitstekend seizoensbegin. Het Franse rubber domineert het podium, in de vier races die al werden gereden stond er al tien maal een Michelin rijder op het podium tegenover slechts tweemaal een Bridgestones rijder.

Komend weekend gaat Michelin voor de 80e zege in de F1. Motorsportdirecteur Pierre Dupasquier over Barcelona: ”  Omdat de hele baan een nieuwe asfaltlaag heeft gekregen hebben we te maken met een aantal nieuwe kenmerken. Om die redenen hebben we een reeks softere compounds ontwikkeld. Het rubber krijgt nog steeds evenveel druk te verwerken omdat de configuratie van de baan ongewijzigd is. De lange en snelle bochten vragen veel van de banden. De hoeveelheid brandstof aan boord heeft meer invloed dan elders, elke 10kg. brandstof staat voor vier tienden per ronde. “

Kan Michelin komende zondag voor de vijfde maal op rij zegevieren of trekt Bridgestone ditmaal aan het langste eind?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!