De Grand Prix van Bahrein staat gepland voor 22 april, maar nu de race steeds dichterbij komt dreigt de spanning in het oliestaatje op te lopen. Daardoor staan er meer mensen op met de oproep om de race net als een jaar geleden te annuleren. De FIA wil daar voorlopig nog niets van weten, maar bevestigt wel de situatie in de gaten te houden.

De FIA houdt de situatie in het koninkrijk Bahrein nauwlettend in de gaten en evalueert de situatie voortdurend., zei een woordvoerder van de FIA tegen persbureau Reuters. We hebben dagelijks contact met de hoogste autoriteiten, de belangrijkste Europese ambassades en natuurlijk de lokale organisatoren van het Bahrein International Circuit en de internationale organisatie.

De FIA heeft als taak om tijdens het evenement de veiligheid te garanderen en vertrouwt daarbij, net als in elk ander land, op de lokale autoriteiten. We hebben van de hoogste autoriteiten in Bahrein meerdere malen de bevestiging gekregen dat alle veiligheidsmaatregelen onder controle zijn.

De FIA vertrouwt dan wel op de lokale autoriteiten, maar als deze zich niet al te betrouwbaar tonen (met scherp schieten op ongewapende betogers) dan is het statement van de FIA een losse flodder…