Michelin liet gisteren per brief aan de FIA weten dat het nog niet in staat is geweest om het probleem met de banden van Ricardo Zonta en Ralf Schumacher op te lossen. Het vroeg dan ook dat de snelheid van de gevreesde bocht 13 – de “ingang” van de ovaal – zou verlaagd worden. De FIA wees dit voorstel af en reageerde verbaasd over de knulligheid waarmee Michelin de USGP heeft aangepakt.

In een antwoord op de brief van Michelin schreef Charlie Whiting:

“We zijn verbaasd dat dit probleem voorvalt. Zoals u weet mag elk team twee bandensets gebruiken waarvan er ��n dient als back-up, gewoonlijk tegen een verminderde prestatie. Het valt niet te begrijpen waarom u er niet in geslaagd bent om uw teams van een goede band te voorzien, vooral omdat u al jaren ervaring hebt op het circuit.”

“Dat de teams die u voorziet geen bruikbare band ter beschikking hebben zal nog verder worden onderzocht onder artikel 151c van de sportieve reglementen.”

“We gaan er vanuit dat u uw teams informeert over het probleem met bocht 13. We zullen hen hier ook zelf aan herrineren dat het belangrijk is om uw advies op te volgen, en hen vragen om er voor te zorgen dat ze de andere wagens niet storen.”

“Sommige teams hebben ons gevraagd of het mogelijk was om met een ander type band te rijden dan die waarop ze zich kwalificeerden. We hebben hen verteld dat dit in strijd was met de regels, en dat dit door de stewards zal worden beslist. We geloven er niet in dat een uitsluiting zou plaats vinden, maar er zal wel een zware straf volgen om er voor te zorgen dat geen enkel ander team ooit nog een andere band zou willen gebruiken.”

“Een andere mogelijkheid is de banden te laten verwisselen tijdens de race, omdat we begrijpen dat het probleem zich voordoet vanaf 10 ronden. Als de stewards overtuigd worden dat verder rijden op die band gevaarlijk zou zijn geweest, zal er geen straf volgen.”

“Het aanpassen van bocht 13 zou in het nadeel zijn van teams die wel een goede band mee hebben genomen.”

Het ziet er dus naar uit dat dit debacle later nog een staartje zal krijgen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter