Wedstrijdleider Michael Masi kondigde aan dat er voortaan veel strenger en sneller zal worden gestraft inzake de blauwe vlag.

In de afgelopen Grand Prix van Spanje kregen Kvyat en Perez er al een (zuur) voorproefje van.

Tijdens de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya ontvingen de twee coureurs een tijdstraf van vijf seconden vanwege het ‘negeren van blauwe vlaggen‘.

Dat werd niet bepaald met vreugde ontvangen bij de Rus en de Mexicaan, maar Masi zei te hebben gewaarschuwd tijdens de rijdersbriefing.

In beide gevallen duurde het veel te lang voordat de coureur aan de kant ging. Dit is iets wat besproken is na de Oostenrijkse Grand Prix van dit jaar. Tijdens de briefing van de daaropvolgende Grand Prix van Stiermarken hebben we aangegeven strenger toe te zien op het naleven van regels omtrent blauwe vlaggen., aldus Masi.

De regels schrijven voor dat na het zien van de blauwe vlag je bij de eerste de beste gelegenheid aan de kant moet gaan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!