Dat het kan spoken qua weersomstandigheden, dat weet uw scribent al maar te goed.

In 2014 kreeg ik alles te verwerken tijdens een dagje in de heuvels van de Ardennen. Zon, regen, hagel. En zelfs een beetje natte sneeuw! En dat alles onder ‘begeleiding’ van snoeiharde windstoten.

WeerOnline verwacht een spektakel qua weer op Spa-Francorchamps, als de heren coureurs hun zevende Grand Prix van het seizoen gaan rijden.

Vrijdag worden de eerste regenbuien al verwacht. De meteorologen vermoeden dat er een kans is van 65 procent dat er neerslag zou gaan vallen. Voor de zaterdag wordt de kans op buien zelfs geschat op 75 procent.

Zondag zal het ook gaan regenen in Spa. De neerslagkans is dan een straffe 80 procent. Daarbij zakt de temperatuur naar het laagste punt in de week. Het wordt dan zo’n veertien graden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!