Oud-F1 coureur Takuma Sato heeft afgelopen zondag voor de tweede keer in zijn loopbaan de Indy 500 gewonnen.

De zege kwam niet meer in gevaar, nadat Sato enkele rondes voor het einde de koppositie overnam van Scott Dixon.
En crash en neutralisatie later was de winnaar bekend. Sato uit Japan!

Voor debutant / rookie Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout liep het slecht af. Niet dat de jongeman crashte, maar een mislukte pitstop gooide veel roet in het eten. Rinus viel zover terug dat zelfs een top tien klassering niet mogelijk was. Een P20 was een magere oogst na de hooggespannen verwachtingen.

Hoe anders was het bij aanvang van de race. Van Kalmthout mocht als enige coureur met een Chevrolet-motor in de top 10 van start gaan. Om hem heen stonden louter auto’s met een sticker van Honda erop.

Die pitstop was gewoon dom. Toen ik eenmaal blokkeerde wist ik dat ik kansloos was. Ik heb een monteur geraakt, en dat vind ik heel erg. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met hem., aldus Rinus van Kalmthout in een eerste reactie na zijn Indianapolis 500-vuurdoop.

Foto: Twitter

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!