Gisteren wist de website autosport.com te melden dat de FIA de engine mapping ten behoeve van de geblazen diffusers per direct verboden had. Volgens de FIA zijn de teams hiermee in overtreding van het huidige reglement. Later op dezelfde dag trok de FIA het verbod weer in, maar sprak wel de intentie uit om het in een later stadium alsnog te verbieden.

De geblazen diffuser is een systeem wat extra downforce kan creëren door de uitlaatgassen langs de diffuser te blazen. Sommige teams gaan hier nog een stap verder in door de motorsoftware van de auto aan te passen waardoor deze continu uitlaatgassen blijft blazen, ongeacht of de rijder het gaspedaal indrukt.

Naar verwachting heeft Red Bull het meeste profijt van dit systeem, al zijn er meerdere teams die het gebruiken. Een aantal teams toonde bezwaren na de plotselinge regelwijziging, waarna de FIA het verbod weer introk tot nader order.

Ross Brawn van MercedesGP heeft er het volgende over te zeggen; De FIA heeft de regels van de motorafstelling aangescherpt, iets wat alle teams gaan merken. Het soort staccato uitlaad geluid dat je kan horen, zal tot het verleden behoren.

Christian Horner van Red Bull deed ook een duit in het zakje; Dit is de onvermijdelijke consequentie van het succes. Het gaat invloed hebben op alle teams die het gebruiken, welke 90% van de deelnemers zijn, als je kijkt naar wie er een geblazen diffuser gebruiken.

Het blijft opvallend dat de FIA tijdens het seizoen iets een verbod op legt, dit terwijl het vorig jaar al door Red Bull werd gebruikt. De beschuldiging dat de FIA door middel van een verbod de uitkomst van het seizoen probeert te manipuleren zingen al weer rond op het internet.

Kan de FIA dit maken? Praat mee met de fan’s op ‘de Pits’!!