Bernie Ecclestone zit met de Grand Prix van Bahrein in zijn maag. Hij wil de race op het circuit van Sakhir wel weer op de kalender voor 2011 zetten, maar de grote vraag is wanneer. Het is zoeken naar een geschikte datum.

Motorsport-Total.com ving van bronnen in de paddock op dat men nu naar de optie kijkt om de Grand Prix van Bahrein op 30 oktober plaats te laten vinden. Dat biedt tevens de mogelijkheid om de Grand Prix van Abu Dhabi een week eerder te houden om meer ruimte in het schema te creëren.

Op 30 oktober staat echter al een Grand Prix gepland, namelijk de eerste Grand Prix van India. Die zou dan verhuizen naar 4 december en dienen als finalerace van het seizoen 2011. In dat geval zou de Grand Prix van Abu Dhabi gewoon op 13 november blijven staan. Ook omdat de ‘Young Drivers Test’ gepland is voor 15 tot 17 november op hetzelfde circuit [Abu Dhabi].

Ongeacht de beslissing op 3 juni a.s. willen de beslissingsmakers [Ecclestone en FIA] alvast het kalender hebben geregeld, indien Bahrein het circus toch kan ontvangen.