De Formule 1-teams en de FIA hebben een akkoord gesloten over de reglementen voor motoren in de periode 2017-2020. De voornaamste vier punten zijn de kosten en vraagprijs, de verplichting om teams van motoren te voorzien, het nader tot elkaar brengen van de prestaties, en het vergroten van het motorvolume.

De kosten van motoren gaan omlaag. Volgend jaar gaat de prijs al met 1 miljoen Euro omlaag, in 2018 wordt dat 3 miljoen Euro. De motorenfabrikanten willen dit bereiken door minder motoren te gaan gebruiken.

Daarnaast is er een akkoord om alle teams verplicht van motoren te voorzien. Zo kunnen er geen teams buiten de boot vallen zoals eind vorig jaar met Red Bull dreigde te gebeuren. Het token-systeem wordt vanaf volgend jaar ook geschrapt. De FIA stelt een lijst om met standaard-componenten die niet ontwikkelt mogen worden, alle componenten die niet op de lijst staan mogen vrij ontwikkelt worden. Dit moet motorenfabrikanten zoals Honda en Renault in staat stellen hun achterstand versneld goed te maken.

Daarnaast wordt het motorvolume vergroot, hoe precies is nog niet bekend. De vier motorenfabrikanten werken hiervoor samen, volgens de FIA zijn de eerste tests veelbelovend.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter