Red Bull heeft vandaag bevestigd, dat ze morgen tijdens de eerste vrije training (P1) gaan testen met de canopy op de auto, die door hen ontwikkeld is als alternatief voor de zogenaamde halo waarmee Ferrari testte op het circuit van Barcelona tijdens de wintertest.

Er kwam veel kritiek op de door Ferrari geteste opbouw. Velen vroegen zich af wat er zou zijn gebeurd met dit bouwsel bij het ongeluk van Alonso in Melbourne in maart dit jaar. En had Alonso wel zo snel uit de auto kunnen komen als die erop had gezeten?

Het is niet duidelijk geworden hoe lang ermee getest gaat worden en of Daniel Ricciardo of Daniil Kvyat de test voor hun rekening nemen. Het team heeft slechts bevestigd, dat het in het zicht van iedereen getest gaat worden, op de baan.

De opstaande, transparante half open kap is ontwikkeld om bij eventueel rondvliegende onderdelen na bijvoorbeeld een crash het hoofd van de rijder te beschermen. Verwacht wordt inmiddels, dat ze zullen worden ingevoerd met ingang van het volgende seizoen.

Christian Horner: Ik denk, dat deze constructie de rijders meer bescherming biedt, ook omdat het als een windscherm werkt.

Het is ook wat eleganter, gaat Horner verder, We denken dat het beter zicht oplevert en het staat veel fraaier dan die boemerangachtige oplossing die we eerder zagen.

Klik en lees op ons forum alles over dit onderwerp en nog veel meer.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!