Ferrari heeft Antonio Giovinazzi toestemming gegeven om te racen voor Sauber.

Dat wil niet per definitie zeggen, dat hij in China rijdt volgend weekend. Ferrari gaf deze toestemming uitdrukkelijk, omdat Giovinazzi in het geval dat hij zou rijden niet meer in aanmerking komt voor de testdagen voor jonge rijders. Er worden per jaar twee testdagen georganiseerd waarin de teams hun jonge aanstormende talenten kunnen laten testen. Dat levert de teams dan data op en de rijders ervaring.

Of Wehrlein rijdt in China zal niet zozeer afhangen van zijn fysieke gesteldheid, maar meer van het oordeel van Kaltenborn over de kansen die Sauber heeft met Wehrlein achter het stuur versus de kansen met Antonio Giovinazzi.

Wehrlein is onbetwist een groot talent, maar er hangt steeds een zweem van onbehagen rondom hem. Hijzelf lijkt het niet zo in de gaten te hebben, maar steeds komen er verhalen van onhandelbaarheid, weinig teamspirit en gedragsproblemen naar buiten. Giovinazzi is een pure racer zonder opsmuk en gedoe, die zondag heeft laten zien wat hij kan. Hij oogste alom lof om zijn stijl en resultaat nadat hij vrijdag ineens hoorde dat hij zou rijden.


Ferrari-testrijder Antonio Giovinazzi in de kleuren van Sauber

Het zou niet verbazingwekkend zijn, als Wehrlein het veld gaat ruimen voor Antonio Giovinazzi, contract of geen contract. Wie Monisha Kaltenborn kent weet, dat contracten ook maar van papier zijn…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!