Willi Weber, Michael Schumachers manager, heeft laten weten dat Schumacher niet naar Ferrari wou overstappen in 1995, toen hem de job werd aangeboden. Weber kon hem echter overtuigde om overstap naar het team uit Maranello te maken.

Eind 1995 had hij 19 GP�s gewonnen en twee wereldtitels op zak voor Benetton, en dit allemaal in vier seizoenen. Ferrari had echter maar twee races gewonnen van 1991, wanneer Schumacher de F1 binnenkwam, tot 1996, het jaar waarop Schumacher aan de slag ging bij Ferrari.

“Michael dacht dat ik complete nonsens verkondigde,” vertelde Willi Weber in een interview met The Sun. “Want in die tijd worstelde Ferrari om ��n schamele race te winnen, laat staan een heel kampioenschap. Michael bleef zeggen: �Waarom zou ik in een van die rode wagens willen rijden, die ik voortdurend inhaal met m�n Benetton?�”

 

“Er waren op dat moment een hele hoop andere aanbiedingen en hij dacht dat McLaren of Williams hem een betere kans zouden geven om nog meer titels binnen te rijven. Volgens de korte termijnvisie was dit inderdaad correct, maar ik bekeek het ruimer. Ik wist dat iemand zoals Michael, met de juiste mensen rondom zich en met een pak hard werk, Ferrari naar de top zou leiden en daar blijven staan.”

Sinds Schumacher in 1996 naar Ferrari overstapte heeft hij ongeveer alle records gebroken en Ferrari heeft in de acht jaar met Schumacher meer GP�s gewonnen dan ze ooit in het stoutste dromen konden bedenken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter