Volgens Felipe Massa heeft Ferrari een voorsprong genomen op de andere teams. Dat zei de Braziliaan na de laatste wintertests in Bahrein die Ferrari de laatste drie dagen telkens als snelste afsloten. Massa blaakt dan ook van het zelfvertrouwen.

Je hebt niet enkel een snelle wagen nodig, maar ook een consistente wagen. Hier zijn we telkens snel en consistent geweest. Zei de Braziliaan tegen Autosport.

We hebben een grote stap voorwaarts gezet met de set-up en de aërodynamica. Als je de eerste dag in Bahrein vergelijkt met het einde van de tweede week, dan hebben we goed werk verricht en de wagen veel verbetert. Dat is vooral het geval bij het aërodynamische pakket, daar hebben we geleerd hoe we dat beter met de banden kunnen afstemmen.

Felipe wil geen voorspellingen maken over wie het kampioenschap zal winnen maar ziet Fernando Alonso als grootste concurrent voor Ferrari. Hij hoopt in ieder geval dat hij kan verder bouwen op de sterke tweede seizoenshelft van vorig jaar.

Ik verwacht nog een stap verder te zetten in vergelijking met vorig jaar. Zeker dat tweede deel van vorig jaar, dat was voor mij een geweldig deel van het kampioenschap.

Ik ben erg enthousiast en probeer om alles samen te brengen om snel en enthousiast te zijn. Ik heb ook geluk om zo’n geweldig team voor me te hebben werken. Ik probeer alles samen te brengen en succesvol te worden.

Als Massa wint zal hij “de gelukkigste man in de wereld” worden. Voormalige McLaren man Jo Ramirez ziet de Braziliaan in ieder geval als de grootste bedreiging voor Fernando Alonso.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.