AT&T Williams heeft vandaag hun nieuwe wagen gelanceerd: de Williams-Toyota FW29. Tegelijkertijd stelde het team de nieuwe rijders, kleuren en titelsponsor AT&T voor.

2006 Was zonder twijfel één van onze slechtste jaren maar ik ben blij dat het hele team tijdens de winter dubbel zo hard heeft gewerkt, want je telt pas mee wanneer je een slechte situatie kan ombuigen. Zei teambaas Frank Williams. We beginnen dit jaar met een nieuwe identiteit dankzij onze partners AT&T en vier nieuwe sponsors waaronder Lenovo. We hebben veel ingenieurtalent rondlopen en we hopen dat onze ambities worden verwezenlijkt met de FW29.

Technisch directeur Sam Michael legt uit waarin de FW29 verschilt van de FW28.
De FW29 volgt dezelfde ontwerpfilosofie als de FW28 met een zero keel. Andere opmerkelijkheden zijn een nieuwe stap met de sidepods, en een verbeterde motor en uitlaat om de betrouwbaarheid waar we vorig jaar zo mee kampten aan te pakken. Verder is de wagen bovenaan smaller om nog aërodynamische te worden. Er zijn ook nieuwe schoorstenen die voor extra koeling zorgen tijdens de eerste drie races en een smallere motorkap. Achteraan de wagen zorgt een dubbele steunconfiguratie voor een lichtere achtervleugel die voor minder weerstand zorgt. Tussen de vleugels zitten de door de FIA verplichte slot gap seperators die ervoor moeten zorgen dat er geen deflectie meer is. Zoals de regels het voorschrijven is de achterste impact structuur lager en breder geworden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.