McLaren-teambaas Ron Dennis gunt Ferrari de dubbelzege in Brazilië, zolang Lewis Hamilton de wereldtitel bij de coureurs pakt. De 23- jarige Brit won gisteren de Chinese Grand Prix en heeft zeven punten voorsprong op Felipe Massa. Een vijfde plaats, in de laatste race van het seizoen, volstaat voor Hamilton wanneer Massa wint.

We hebben er geen enkel probleem mee als Massa eerste en Raikkonen tweede worden in Brazilië. zei Dennis. We houden ons hier echt niet mee bezig. Ik denk ook niet dat Ferrari daar een voordeel zal hebben ten opzichte van ons en dus maken we ons geen zorgen.

We hoeven de race niet te winnen om Lewis zijn eerste titel te laten winnen. We zullen de vrije trainingen en de kwalificatie zoals iedere race benaderen en dan zullen we wel zien waar we staan.

We moeten gewoon rustig blijven en gedisciplineerd te werk gaan. gaat de Britse teambaas verder. We zitten in een goede positie, omdat we een voorsprong van zeven punten hebben. De uitkomst hangt ook van anderen af, maar we gaan naar Brazilië in de wetenschap dat we derde, vierde of vijfde mogen worden.

Ons doel is om de race uit te rijden en eventueel te winnen. Het belangrijkste is in ieder geval om uit de problemen te blijven. We willen het liefste elke race winnen, maar nu gaat het om het kampioenschap. We moeten gewoon finishen en kalm en geconcentreerd blijven. besluit Dennis.

McLaren won met Mika Hakkinen, de rijderstitel voor het laatst in 1999.