BMW-Sauber teambaas Mario Theissen is erg tevreden over wat zijn team allemaal heeft bereikt in 2008. In Canada won Robert Kubica de eerste zege van het team en in het constructeurskampioenschap is de Duits-Zwitserse renstal, met nog één Grand Prix te gaan, al verzekerd van een knappe derde plaats.

We hoeven niet te wachten tot het seizoen afgelopen is om te zeggen dat we zeer trots mogen zijn op wat we dit jaar allemaal hebben bereikt. vertelt Theissen. We wilden een driegevecht vooraan het veld en dat is ons ook gelukt. Vanaf het seizoensbegin hebben we ons kunnen tonen als één van de topteams in de Formule 1. Dat we dit jaar tot en met de voorlaatste race zouden meevechten om de rijders- en constructeurstitel had niemand verwacht.

BMW-Sauber behaalde dit seizoen elf podiumplaatsen, negen meer dan in 2007. Het team van Theissen behaalde zijn eerste overwinning, het werd zelfs een dubbelzege in Canada. Het team werd zeven keer tweede en in Bahrein pakte Kubica de eerste pole.

Dit toont nog maar eens aan hoeveel vooruitgang we hebben geboekt. Wie weet kunnen we er in Brazilië nog een twaalfde podium bijdoen? We hebben in iedere race punten gescoord, een resultaat dat geen enkel ander team heeft bereikt.

Het eindrapport is dan ook meer dan positief weet Theissen: Onze sterke punten waren dit jaar een perfecte betrouwbaarheid, een uitmuntende racestrategie, topwerk tijdens pitstops en bijzonder weinig fouten van onze coureurs.

Theissen geeft ook toe dat in er in de tweede seizoenshelft niet de nodige progressie werd geboekt als gehoopt. De Duitser laat ook weten dat de ontwikkeling van de nieuwe auto volledig volgens plan verloopt. Het doel voor volgend jaar is om mee te strijden om de titel.