Ferrari blijft het moeilijk hebben om snelheid te ontwikkelen. Michael Schumacher zette slechts een twaalfde tijd neer terwijl Rubens Barrichello slechts veertiende werd. Zelfs al reed Ferrari hier rond met de F2005 die volgens het team zelf een seconde sneller zou moeten zijn, dan nog zou Ferrari tekort zijn gekomen.

Tijdens de derde vrije training stond Michael Schumacher nog tweedes, maar in de laatste trainingssessie werd het duidelijk dat een hele resem andere teams de code voor Maleisi� gekraakt hadden.

“Natuurlijk ben ik niet blij met de situatie. Gisteren en tijdens de eerste sessie van vandaag leek de situatie beter. Maar tijdens de laatste sessie wisten we dat we het moeilijk zouden krijgen.”

“Het is duidelijk dat we tijdens een snel rondje op nieuwe banden niet op hetzelfde niveau zitten als onze rivalen maar we weten dat we op de langere afstanden sneller zijn. Dat hebben we gisteren laten zien, en dat is wat telt. Ik verwacht dus om morgen nog steeds competitief te zijn, maar ik denk niet dat de dingen drastisch zullen veranderen tijdens de tweede kwalificatie. Het is nog een lange en moeilijke race en we willen in de punten eindigen en als het even kan op het podium.”

Rubens Barrichello had veel last van een gebrek aan grip.

“Om eerlijk te zijn ben ik zeer teleurgesteld omdat we deze morgen er veel beter voorstonden dan tijdens de kwalificatie. Ik had gewoon niet genoeg grip. Het was een beetje vechten, maar de balans van de wagen was ok en ik denk dat mijn bandenkeuze ervoor zal zorgen dat ik tijdens de race sterker zal presteren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter