De tijden van Luca di Montezemolo lijken weer terug?

De Italiaan was een van de betrokkenen in het succesvolle Schumacher-tijdperk, maar in de jaren erna zorgde Luca alleen maar voor druk in de organisatie.

Di Montezemolo werd van zijn troon gestoten door CEO Sergio Marchionne, maar ook Sergio lijkt dezelfde fouten te maken als zijn voorganger.

Eerder deze week werd het motorenreglement vanaf 2021 bekendgemaakt. Niet alle raceteams zijn te spreken over de plannen van de FIA.

Dit was niet naar de zin van Marchionne, die dan ook dreigde de sport de rug toe te keren als de regels niet worden aangepast.

Er zitten absoluut goede intenties tussen. De benadering om de kosten voor de teams te verlagen is bijvoorbeeld iets dat wij toejuichen. Maar ik voel er niets voor om aan een soort veredelde globale NASCAR deel te nemen, dreigt Marchionne.

Marchionne valt vooral over het punt betreffende de rol van de motor.

De FIA wil dat de motoren in de toekomst een minder onderscheidende rol krijgen. Meer standaardisatie, dus.

Ferrari staat niet alleen in haar kritiek, ook Mercedes is ontevreden over de voorstellen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!