Het is voormalig GP2-kampioen Fabio Leimer dan toch gelukt. De Zwitser mag aanschuiven bij Manor Marussia als reserve-rijder en heeft daarmee een voet tussen de deur naar de Formule 1..

Vanaf Canada zal Leimer in de VT1 zijn kilometers mogen maken.

De 26 jaar oude coureur mocht ondanks zijn titel en testkilometers met Sauber nooit hopen op meer in de sport. Totdat het kleine Manor hem oppikte, en hem laat rijden ‘ter evaluatie‘…oftewel, tot blijkt dat Leimer kan betalen voor een race-stoeltje voor de rest van het seizoen.

Want het is bekend dat Roberto Merhi, naar eigen zeggen, niet betaald om de GP’s te rijden. En dat klopt, want er is dan ook geen sponsor extra te zien op de rood-witte bolides, dus we moeten niet al te verbaast zijn indien Merhi na Canada alsnog gewipt wordt.

Het team moest het debuut van de 2015-auto al uitstellen tot de GP van België wegens te weinig middelen.

Het was al opmerkelijk dat de Spanjaard zo lang mocht rijden, terwijl hij niet echt de beste optie is voor het team dat graag stappen vooruit wil maken. Zo is Merhi in de Formule Renault 3.5 volledig anoniem, en dat voor iemand die F1 rijdt…

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!