Een Formule 1-auto rijden is maar voor weinigen weggelegd. Maar met een goed gevulde spaarvarken is er veel mogelijk, want de oude Formule 1-auto van Jos Verstappen staat te koop.

Voor iets minder dan 300.000 pond [ca. 420.000 euro] kan men bij het Britse F1-Sales zijn/haar interesse tonen in de oranje Arrows A21 waar Jos Verstappen in 2000 mee reed.

De auto maakte in de wintertest een goede indruk, maar tijdens het seizoen werden Verstappen sr. en toenmalige teamgenoot Pedro de la Rosa gehinderd door diverse technische ‘gremlins‘ zodat er maar weinig WK-punten werden gescoord.

Uiteindelijk wist het team slechts zeven punten te behalen, goed voor een zevende plek in de strijd om de constructeurs titel. Jos pakte met een P4 het beste resultaat na de GP van Italië.

Volgens de aanbieder zou de auto zeer snel, maar heeft de A21 een gemoedelijk karakter waarmee de oude wedstrijdwagen een goede ‘instapper’ kan zijn voor wie zijn eerste meters in een F1 wil maken.

Al het gereedschap is nog beschikbaar, net als de hardware om de auto te starten.

Meer info? De link kunt u hier volgen.

Eerder verschenen via de blog van dezelfde auteur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!