Goed nieuws voor de Vlaamse F1 fan, nadat Vier eerder al aankondigde de rechten op de F1 niet langer te verlengen komt Telenet nu met de boodschap dat het last minute de rechten heeft binnengehaald. In 2014 zal de Vlaamse F1 fan naar Formule 1 kunnen kijken tegen betaling via het Sporting Telenet netwerk dat ook de Belgische voetbalcompetite uitzendt.

Vanaf zaterdag 15 maart kunnen de Formule 1-fans terecht op Sporting Telenet. De sportzender van Telenet zal alle kwalificaties en races integraal uitzenden. Sporting Telenet biedt de F1-kijker meer dan alleen maar de kwalificaties en de races. Er worden vijf extra kanalen ingezet om de race vanuit verschillende camerastandpunten te bekijken. Zo is er een ‘On Board’ kanaal, waarop je de race vanuit de cockpit van de bolides kan volgen. Daarnaast zullen er ook een ‘Pit Lane’ kanaal, met permanent zicht op de cruciale bandenwissels en tankbeurten, een kanaal met hoogtepunten, een ‘Tracker’ kanaal en een kanaal met de tijdsintervallen beschikbaar zijn. Peter Baert, Kris Wauters en Gert Vermersch zullen de races van vakkundig commentaar voorzien.

Formule 1-liefhebbers die ook het volgende seizoen hun favoriete sport willen volgen, kunnen een abonnement nemen op Sporting Telenet vanaf 16,45 euro per maand of een Sporting Telenet Dagpas (9,95 euro) bestellen voor 24 uur sport- en kijkplezier. De fans die de live uitzending op Sporting Telenet gemist hebben, kunnen de samenvatting van de Grote Prijs op zondag bekijken op Canvas.

Uiteraard vallen niet-klanten van Telenet nog steeds uit de boot.