Jenson Button ziet de problemen bij Red Bull Racing als een teken aan de wand dat het team haar dominante grip op de sport aan het verliezen is. De wereldkampioen van 2009 vindt zo’n denkwijze jammer maar niet meer dan normaal.

Button: Ik denk niet dat er een Red Bull op de eerste rij zal staan in Melbourne, wat positief is voor de sport. Het is triest om te moeten toegeven dat we zo denken maar dat is nu eenmaal zo in deze sport. Ze zijn gewoon te dominant geweest

Echter is Button ervan overtuigd dat het komende seizoen ontzettend spannend en competitief zal zijn, ook over zijn eigen wagen blijft Button positief ondanks dat hij initieel snel leek te zijn maar uiteindelijk een beetje in de schaduw van anderen zakte tijdens de laatste test in Bahrein.

Button: De Grand Prix in Melbourne gaat een ongelofelijke loterij worden. Ik ben enthousiast over het komende seizoen. Vanuit het standpunt van de coureur zijn de wagens al lang niet meer zo leuk als zes jaar gelden maar uiteindelijk pas je je aan en ben je nog steeds aan het racen tegen de best coureurs in de wereld. Mijn wagen is nog steeds niet wat het zijn moet maar ik denk niet dat we in Melbourne aan de staan met een wagen die goed reflecteert waar we met onze wagen staan. Dit seizoen valt of staat door goed updates en een continue opvolging van ontwikkeling en daar zijn wij uiterst goed in. De wagen biedt ons in vergelijking met 2013 tenminste een platform om op te bouwen.