De opvolger van Rio Haryanto bij Manor Racing is bekend. Regerend GP3 kampioen Esteban Ocon zal de rest van het seizoen de teamgenoot van Pascal Wehrlein zijn.

Manor maakte woensdagochtend bekend, dat Rio Haryanto het seizoen niet zou afmaken als racecoureur. Niet veel later bevestigde het team dat Esteban Ocon het tweede Manor zitje zal vullen voor de rest van het seizoen. We zijn verheugd dat we Esteban voor de rest van het seizoen mogen verwelkomen bij Manor Racing. Hij is één van de opkomende sterren van de Formule 1 en maakte al indruk in zijn reserverol bij Renault terwijl hij ook bij Mercedes-AMG actief is in het DTM. Aldus Dave Ryan van Manor Racing.

Ocon reageerde: Ik ben enorm blij dat ik later deze maand mijn Formule 1 debuut ga maken, op Spa off al places! Dat is zo goed als mijn thuisrace. Ik ben klaar voor deze volgende stap dankzij mijn ervaring als Formule 1 reservecoureur. Ik wil graag Renault Sport F1 en Mercedes-Benz bedanken voor het mogelijk maken hiervan en Manor Racing voor de kans.

Esteban Ocon is voor de Nederlandse fans vooral bekend als de man die Max Verstappen versloeg in de Formule 3 in 2014. Een jaar later werd Ocon kampioen in de GP3 series door enorm constant te presteren. Dit jaar werd Ocon opgepakt door het talentenprogramma van Mercedes én mocht hij een aantal vrije trainingen rijden voor Renault Sport F1. Daarnaast was Ocon dit seizoen met weinig succes actief in de DTM. Daar zal hij vervangen worden door Felix Rosenqvist.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!