Bavaria City Racing keert volgend jaar mogelijk terug in Rotterdam. Bavaria voert momenteel gesprekken met de organisatie om het evenement dat in 2014 voor het laatst gehouden werd weer te organiseren.

In het Algemeen Dagblad laat Robert Heilbron van City Racing weten dat er al diverse gesprekken met Bavaria zijn gevoerd. Marketingdame Lieke Duijmelings van de brouwerij liet zich eerder deze week in een interview met vakblad Adformatie in ongeveer dezelfde bewoordingen uit: Het was een opvallend evenement voor iedereen. Formule 1 was voor de happy few, Bavaria bracht het naar het grote publiek. Dat is een essentie die bij ons past.

Rotterdam City Racing, destijds nog Monaco in de Maas, begon in 2005. In 2006 verbond Bavaria zich als titelsponsor aan het evenement. In 2013 stopte Bavaria waarna VKV de editie van 2014 sponsorde. In 2014 reed Max Verstappen tijdens VKV City Racing voor het eerst in de Scuderia Toro Rosso. Het evenement trok jaarlijks bijna 500.000 bezoekers, voor de edities van 2015 en 2016 werden niet genoeg sponsoren gevonden. Ook kreeg de organisatie niet de benodigde subsidie van de gemeente Rotterdam.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.