Komende weekend zal de eerste Monegask sinds Olivier Beretta in 1994 zijn thuisrace rijden die door de smalle straten van het prinsendom.

Aan Charles Leclerc de eer om het beter te doen dan de onfortuinlijke Beretta, die zijn debuut maakte met het Franse Larrousse en niet verder dan 10 Grands Prix kwam zonder ooit een punt te scoren.

Qua puntenaantal heeft Leclerc zijn landgenoot (of is het prinsendomgenoot?) Beretta al verslagen. De debuterende jongeman scoorde tot op heden al 9 punten en verslaat daarmee ook zijn teamgenoot Ericsson die tot op heden 2 WK-punten heeft gescoord in 80 Grands Prix-starts.

Leclerc wist ook in twee opeenvolgende races punten te scoren voor het Zwitsers team, iets wat sinds seizoen 2015 niet meer was gebeurd.

Het zal heel speciaal worden met al mijn vrienden en familie er bij. Natuurlijk ken ik de straten goed, maar het zal helemaal nieuw worden omdat ik in een Formule 1-auto zit., zo wist een zeer gemotiveerde Charles Leclerc te vertellen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!