Ondanks de behaalde overwinningen in het verleden en heden, blijven het Franse Renault overhoop liggen met hun succesvolste klant Red Bull Racing.

Zo vertelde Cyril Abiteboul in een interview met El Confidencial dat Renault in 2015 een poging deed om te fuseren met Red Bull Racing. Maar het Brits-Oostenrijks equipe weigerde.

In het interview liet Abiteboul vooral doorschemeren dat Red Bull wat vaker in de spiegel zou moeten kijken, in plaats van vitten op Renault.

We zijn er aan gewend. Ze zullen het nooit leren en ook nooit gaan waarderen dat er ook iets is als loyaliteit en commitment aan de leverancier

Ze hebben dit seizoen de mogelijkheid om races te winnen en gaan ook meer winnen. Ze deden het in Shanghai, en misschien ook in Baku als de coureurs niet tegen elkaar waren opgereden., zo sneerde de getergde motorsportbaas van Renault.

Red Bull en Renault blijven om elkaar heen draaien, inzake verlenging van de samenwerking.

Voorlopig staat de deadline voor Red Bull op eind mei, maar het team wil liever de Grand Prix van Canada van 10 juni afwachten, wanneer een motorupdate van Renault staat gepland.

Insiders vermoeden dat Red Bull de updates van Renault én Honda wil vergelijken, aangezien de Japanners ook in Canada met nieuw spul zouden komen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!