Het heeft even geduurd en miste eerder al een paar kansen, maar vlak voor de zomerstop lukte het alsnog!

Het team van Sir Frank Williams pakte gisteren in Hongarije zijn eerste punt van het seizoen. Pastor Maldonado eindigde op P10, terwijl Valtteri Bottas uitviel. Maldonado leek in de slotfase net tekort te komen voor de tiende plaats, tot Nico Rosberg met nog vijf ronden te gaan uitviel.

Ik startte erg goed vanaf de vijftiende plaats. Ik heb een paar inhaalacties gedaan die op het randje waren. Dat deed me veel goeds, want dit is een lastig circuit om in te halen., aldus de Venezolaan.

De auto was goed al hadden we het in de tweede en derde stint een beetje moeilijk. Ik wil heel graag punten blijven scoren en in de tweede seizoenshelft nog sterker presteren., zo besloot Maldonado. Teamgenoot Bottas viel voor de eerste keer in zijn Formule 1-carrière uit.

Erg jammer, omdat het het doel was om elke race te finishen., aldus de Fin. De oorzaak is nog onbekend, maar men vermoed dat de hydrauliek er mee te maken heeft. Eerst verloor ik de stuurbekrachtiging en daarna hield de motor er mee op. Dit was niet mijn beste race maar ik heb telkens het gevoel dat ik steeds beter word., zo sprak Bottas.