In september wordt een voorlopige kalender voor 2014 verwacht. Het gerucht in de F1-paddock gaat dat de Grand Prix van India niet zal worden opgenomen in dat voorlopige kalender. Bernie Ecclestone gaf in Hongarije toe dat er problemen zijn met de race op het Buddh International Circuit, waarop sinds 2011 gereden wordt. De twee Grands Prix die tot nu toe in India zijn verreden, werden allebei gewonnen door Sebastian Vettel.

Of we volgend jaar in India racen? Waarschijnlijk niet., zei Ecclestone tegen Reuters. Spreekt Ecclestone voor zijn beurt of is het weer een tactiek van de bejaarde Brit om zich een goede onderhandelingspositie te verwerven?

Volgend jaar komen er drie nieuwe races bij met Oostenrijk, Rusland en New Jersey. Ecclestone liet eerder al weten dat er in 2014 niet meer dan twintig races worden verreden, wat betekent dat van de huidige races er twee eruit moeten worden gesneden.

India lijkt daar één van te worden. Gevraagd naar wat precies het probleem is met deze race, antwoordde de 82-jarige Brit: Het heeft met politiek te maken.

Wat jullie? Meld je gratis aan en doe mee aan de discussie op het forum!