Sir Jackie Stewart be�indigt zijn 40-jarige samenwerking met autogigant Ford, zo meldt Ford�s media-site. Ford-motoren dreven hem niet alleen naar zijn drie wereldkampioenschappen, maar de Schot was ook Ford�s ambassadeur en werkte nauw samen met de constructeur bij de ontwikkeling van hun wagens.

De samenwerking startte in 1964, toen de jonge coureur Stewart een contract aangeboden kreeg om de Ford-producten in Groot-Brittanni� te promoten. Sindsdien is de samenwerking tussen de Schot en Ford blijven groeien. In 1996 overtuigde Stewart Ford om zijn Stewart GP team te financieren. Vier jaar later verkocht hij het team weer door aan Ford, die het omdoopte tot Jaguar Racing. Nu dat Ford zich teruggetrokken heeft uit de F1-wereld, is het team in handen van Red Bull.

“Ik ben 65 jaar oud en het is het juiste ogenblik om voor mij en Ford een nieuw hoofdstuk open te slaan met nieuwe uitdagingen,” vertelde Sir Jackie Stewart. “Ik heb het nu drukker dan ooit. Een wereldspeler, als Ford, dienen vereist een hoop tijd, hetgeen moeilijker en moeilijker wordt met al de andere verplichtingen die ik heb. We geloven beiden dat het nu een goed moment is om onze samenwerking te be�indigen i.p.v. door te gaan en water bij de wijn te moeten doen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter