Afgelopen week werd er voor het eerst getest met de nieuwe wagens voor de Renault World Series (voorheen de Nissan World Series). Gedurende een testsessie van drie dagen werd er tevens gereden met de Formule Renault V6. Op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk kwamen er maar liefst 27 coureurs in actie. Een uitgelezen moment voor de teams om jeugdig talent te testen.

Kurt Mollekens, tegenwoordig teambaas in deze serie:

” We hebben drie dagen hard gewerkt, daarbij hebben we de nieuwe wagen goed leren kennen. Ik ben zeer onder de indruk van de Formule Renault 3.5. Het is duidelijk een stap voorwaarts ten opzichte van de oude wagen en met name door de diffuser hebben wel veel meer downforce.”

De Pool Kubica, afgelopen seizoen actief in de Formule 3 Euro Series, was gedurende de drie dagen de snelste met een tijd van 1:17.394. Miguez werd tweede en Parente derde. De Belg Fred Vervisch eindigde met een tijd van 1:19.900 als achttiende in zijn eerste kennismaking met de World Series. De Nederlanders Jaap van Lagen was de snelste van de Formule Renault V6 coureurs met een tijd van 1:21.540.

De volgende testsessies zullen pas begin februari plaats vinden op het circuit van Barcelona.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter