Bernie Ecclestone wil de F1 terug wereldwijd verspreiden en na de berichten over een GP van Mexico, India, en Rusland heeft hij nu ook een verzoek binnen gekregen van Burkina Faso. Het land heeft momenteel al in navolging van de Tour de France een eigen wielerronde, namelijk de Tour de Faso. Maar het wil zich nog meer op de wereldkaart profileren.

Een groep buitenlandse investeerders wil een circuit bouwen in de hoofdstad Ouagadougou en er een Formule1 race naartoe halen. Een woordvoerder van de regering van het land zegt dat een Grote Prijs van Burkina Faso een zeer goede zaak zou zijn voor de slabakkende economie.

“Als we een Grote Prijs op bezoek zouden krijgen is dat prima promotie voor ons land. Dat heeft de GP van Bahrein aangetoond. Hopelijk brengt de investering in een F1 waardig circuit ook vele andere buitenlandse investeerders met zich mee.”

De laatste keer dat er in Afrika een Grote Prijs werd gehouden was op 14 maart 1993. Toen vond op het circuit van Kyalami de GP van Zuid-Afrika plaats.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter