De eerste dag van de GP van Bahrein zit erop en Sauber kan redelijk tevreden terugkijken, ondanks dat de twee wagens van het team meer onderaan de tijdstabel terug te vinden zijn. Felipe Massa was de snelste Sauber man, hij eindigde de dag als zeventiende maar was toch tevreden.

“We hebben vandaag enkel aan de set-up gewerkt vandaag, en als we onze strategie vergelijken met die van anderen ben ik optimistisch. We zitten er dichter bij dan het lijkt op de tijdstabel. We zijn veel sterker dan in Sepang.”

Jacques Villeneuve mag als twintigste gaan slapen. Maar ook de Canadees zag een positieve noot. Hij was vooral tevreden over een verbeterde besturing van de C24. De wereldkampioen van 1997 is er zeker van dat het vanaf nu enkel beter kan.

“De wagen voelt veel beter dan in Maleisi�, en ik kon meer ronden doen met een goed werkende wagen dan toen. Ik weet dat we nog verder kunnen werken om nog te verbeteren tijdens het weekend.”

“Vandaag hebben we ons vooral geconcentreerd op de race voorbereidingen en banden evaluatie. Daarom hebben we geen rondjes neergezet met weinig brandstof.” Zei Willy Rampf. “We hebben veel data vergaard die we moeten bestuderen voor we onze bandenkeuze maken. Tot nu toe zijn we tevreden.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter