Voor BAR ging deze vrijdag matig. Takuma Sato kon weer deelnemen aan een GP-weekend, nadat hij het gebeuren in Maleisi� had moeten missen door een griep, maar versnellingsbakproblemen hielden hem een tijdlang van de baan. Jenson Button kon 23 ronden afleggen en was redelijk tevreden: “De baanomstandigheden waren typisch stoffig, dus hebben we niet veel gereden vanmorgen. Deze namiddag hebben we ons normaal programma afgewerkt en al onze tests volbracht, concentrerend op bandenwerk en prestaties tijdens lange runs. We hebben nog wat werk voor de boeg met de data, maar over het algemeen ben ik blij dat we een goede start van het weekend hebben gemaakt.”

Sato aan het werk, een zeldzaam beeld vandaagTakuma Sato kende dus problemen, en legt uit: “Het deed deugd om terug in de wagen te zitten nadat ik de GP van Maleisi� heb moeten missen. Maar het is geen al te beste start van het Bahreinse weekend geweest woor ons. Vanmorgen hadden we een versnellingsbakprobleem, dus heb ik het meeste van de sessie gemist.

Eens we aan ons programma konden beginnen, ondervond ik een probleem met de stabiliteit achteraan door de lage grip, en ik spon. Dan sloeg de motor af tijdens de anti-stall (tegen het vastrijden, red.). Ondanks onze problemen hebben we twee soorten banden kunnen vergelijken, dus kunnen we die vooruitgang meenemen naar morgen.”

Technisch directeur Geoff Willis goot de twee situaties samen: “Het was een eerder gemengde dag voor het team, met de dag van Jenson die volgens plan liep, maar met Takuma die z’n run in de eerste sessie verloor door een probleem bij het veranderen van versnelling, en die dan veel van z’n tweede sessie verloor nadat hij stopte na een spin, toen zijn motot afsloeg terwijl hij probeerde weg te komen. We konden de wagen op tijd terugkrijgen voor hem om een korte run af te leggen op het einde van de sessie. Hoewel we tevreden zijn over onze snelheid, moeten we deze nacht nog werken aan de afstelling, om het gedrag van de wagen te veranderen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter