Wederom speculatie rond de carrière van Michael Schumacher. Er is gesuggereerd dat hij met pensioen gaat aan het einde van dit seizoen, door de BBC Sport-expert Eddie Jordan;

Ik heb het voorgevoel iets fundamenteels is veranderd. Ik geloof dat hij gedesillusioneerd is en denkt aan stoppen, aldus Jordan. Er zijn te veel aanwijzingen en dat nu geef mij het gevoel dat hij heroverweegt zijn driejarig contract uit te dienen.

Jordan blijft ervan overtuigd , dat er een aantal wijzigingen in de Mercedes team voor het seizoen 2011 komen;

Het is een gaan en komen van managers van coureurs uit andere teams in de Mercedes-motorhome. Het is gerucht gaat, dat als gevolg van het ontbreken van de prestaties van de Mercedes, de verwachtingen voor volgend jaar niet zo hoog zullen zijn als dat ze waren voor 2010.

Verder is Eddie Jordan van mening dat het incident op de Hongaarse Grand Prix, waarin Schumacher werd bestraft voor gevaarlijk rijgedrag tegenover Rubens Barrichello, een zwaarwegend factor zal zijn voor de 41-jarige.

Het Barrichello-incident had een effect (…) Hij had zich niet gerealiseerd, dat de normen binnen de F1 zo veel zijn veranderd en dat heeft Michael verrast.
Mijn gok is dat Michael tot de conclusie is gekomen dat, ondanks zijn onmiskenbare talent, hij in 2011 niet in staat zal zijn het team op het sleeptouw te kunnen nemen.

Echter Mercedes-teambaas Ross Brawn vertelde BBC Sport; Er zijn geen wijzigingen betreffende de coureurs [voor het volgende seizoen].

Pensionering geruchten werden eveneens afgewezen door de manager van Schumacher, Sabine Kehm; Michael heeft geen plannen om te stoppen aan het eind van het jaar.

Wat vind jij van Eddie’s “voorgevoel”? Vertel het ons op de Pits!