Ian Webster, de Community Manager van Codemaster, heeft op het officiële forum van Codemaster laten weten dat er geen demo komt.
Als excuus geeft hij aan dat de game gebruik maakt van vele licenties en die kun je niet in een klein formaat terugbrengen in demovorm.

Chef Designer, Steve Hood, bevestigt het nieuws van Ian Webster en laat daarnaast weten dat F1 2011 in ontwikkeling is.
Aangezien we na de release van F1 2010 over zullen schakelen naar het volgende deel, heb ik mijn twijfels of we middelen genoeg hebben om een demo te ontwikkelen. We zullen ons na 2010 volledig richten op 2011

Een beetje vreemd is dat wel, aangezien die licenties best overeind kunnen blijven staan als je een enkele race uitbrengt, zoals met de vorige Formule 1-game voor de PlayStation 3 wel het geval was. Laat staan alle voorgaande F1-games!
Natuurlijk zal dit de gamende F1-fan er niet van weerhouden om het spel te kopen, zoals ondergetekende. Maar de twijfelaars of gewoon racefans zullen toch even kijken of er geen betere opties zijn. Alhoewel komen deze dit jaar niet echt meer.

De game zal alle bekende teams en circuits bevatten en daarnaast ook inzage geven in het politieke aspect van het coureur zijn. De game staat gepland voor 24 september 2010. En ook F1pits zal er een review aan wijden!

Maar het blijft raar dat (alweer) de rechten en licenties een probleem vormen. Denkt men bij de FOM/FIA echt niet verder dan de waan van de dag? Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en de jeugd speelt graag (race)games, toch?
Zelfs het Amerikaans leger heeft dat door en ondersteunt game-makers waar ze dat maar kunnen.

Ach, we mogen al blij zijn, dat er na 3 jaar (PS3) of zelfs 8 jaar (beschikbaar voor alle formats) weer een veelbelovende F1-spel uitgebracht wordt.